Sådan virker en varmepumpe

Når man tænker på køle en varm bygning, har du sandsynligvis ikke tænke på varmepumper. Faktisk ordene “klimaanlægget” sandsynligvis de første ting, der kommer til dit hoved, medmindre du er stram med dine småpenge. Så er du måske gå med “vindue fans.” Da det viser sig, en varmepumpe kan både varme og kølige, og i nogle applikationer, er det foretrukket at separate varme- og kølesystemer.

varmepumpe diagramKort sagt, en varmepumpe er en enhed, der bruger en lille mængde energi til at flytte varme fra et sted til et andet. Ikke for svært, right? Varmepumper anvendes typisk til at trække varme ud af luften eller jorden for at opvarme et hjem eller kontorbygning, men de kan vendes til at afkøle en bygning. På en måde, hvis du ved, hvordan et klimaanlæg værker, så du allerede ved en masse om, hvordan en varmepumpe fungerer. Dette skyldes, varmepumper og klimaanlæg operere på en meget lignende måde.

En af de største fordele ved en varmepumpe over en standard opvarmning ventilation og aircondition enhed er, at der er ingen grund til at installere separate systemer til varme og køle dit hjem. Heat pumper også arbejde meget effektivt, fordi de simpelthen overføre varme, i stedet brænde brændstof til at skabe det. Det gør dem lidt mere grøn end en gas-brænder ovn. Og de ikke bare varme og kølige bygninger. Hvis du nogensinde har haft et varmt karbad eller opvarmet swimmingpool, så har du sandsynligvis have en varmepumpe til at takke. De arbejder bedst i moderate klimaer, så hvis du ikke oplever ekstrem varme og kulde i din hals skoven, derefter bruge en varmepumpe i stedet for en ovn og klimaanlægget kan hjælpe dig med at spare lidt penge hver måned.

Læs videre for at få et glimt af indmaden af en varmepumpe.

Overførsel af varmen og luft til luft varmepumpen

Der findes mange forskellige former for varmepumper, men de alle opererer på de samme grundlæggende princip – varmeoverførsel. Dette betyder, at snarere end at brænde brændstof at skabe varme, indretningen bevæger varmen fra et sted til et andet. Der er en nøgle til at gøre alt dette ske – varme naturligt flyder ned ad bakke. Det betyder, at det har en tendens til at bevæge sig fra et sted med en høj temperatur til et sted med en lavere temperatur. Temmelig enkel. Hvad en varmepumpe gør, er at bruge en lille mængde energi for at skifte denne proces i bakgear, trækker varme ud af en forholdsvis lav temperatur område, og pumpe det til en højere temperatur område. Så varme overføres fra en “varmekilde”, ligesom jorden eller luften, ind i en “radiator”, som dit hjem.

En af de mest almindelige typer af varmepumper er luft-varmepumpe. Denne vidunder af moderne teknologi tager varme fra luften udenfor dit hjem og pumper det ind gennem kølemiddel fyldt spoler, ikke alt for forskellige fra, hvad der er på bagsiden af ​​dit køleskab. Luften kilde sort er temmelig grundlæggende, og du vil finde to fans, køleskabet spoler, en omskifterventil og en kompressor inde til at gøre det arbejde.

Dette system er mere almindeligt kendt som en luft-luft varmepumpe, fordi det tager varme fra udeluften og overfører den til indendørs luftkanaler. Med den rigtige form for ændringer, kan luft-source systemer også arbejde med andre typer af indendørs varmesystemer.

Nøglen til at tillade luft-luft varmepumpe til også cool er omskifterventilen. Denne alsidige del vender strømmen af kølemidlet, således at systemet begynder at fungere i den modsatte retning. Så i stedet for at pumpe varme inde i dit hjem, varmepumpen frigiver det, ligesom din klimaanlægget gør. Når kølemidlet er vendt det absorberer varme på indendørs side af enheden og strømmer til ydersiden. Det er her, at varmen frigives, hvilket tillader kølemidlet at køle ned igen og strømmer tilbage inde at afhente mere varme. Denne proces gentager sig selv, indtil du er nice og cool.
Læs meget mere på varmepumpe-priser.dk

Sådan vælger du en varmepumpe

Hver bolig varmepumpe solgt i Danmark har en Energimærke etiket, som viser varmepumpens opvarmning og køling effektivitet ydeevne rating, sammenligne det med andre tilgængelige mærker og modeller.

Varme effektivitet for luft-source elektriske varmepumper er angivet med fyringssæsonen ydeevne faktor (HSPF), som er den samlede rumopvarmning kræves i fyringssæsonen, udtrykt i Btu, divideret med den samlede elektriske energi forbruges af varmepumpeanlæg under den samme sæson, udtrykt i watt-timer.

Køling effektivitet er angivet ved den sæsonmæssige energieffektivitet ratio (SEER), som er den samlede varme fjernet fra det konditionerede rum under den årlige kølesæsonen, udtrykt i Btu, divideret med den samlede elektriske energi, der forbruges af varmepumpen i den samme sæson, udtrykt i watt-timer.

Den HSPF satser både effektiviteten af ​​kompressoren og el-modstandselementer.

Den SEER satser en varmepumpens køling effektivitet. Generelt, jo højere SEER, jo højere pris. Dog kan energibesparelserne returnere de højere initial investering flere gange under varmepumpens liv. En ny central varmepumpe erstatte en vintage enhed vil bruge meget mindre energi, skære klimaanlæg omkostninger væsentligt.

For at vælge en luft-source elektrisk varmepumpe, kigge efter den Energimærket fra c til A+++ t. I varmere klimaer, SEER er vigtigere end HSPF. I koldere klimaer, fokusere på at få den højeste HSPF muligt.

Disse er nogle andre faktorer at overveje, når du vælger og installerer luft-source varmepumper:

Vælg en varmepumpe med en efterspørgselsstyret afrimning styring. Dette vil minimere afrimning, og derved reducere supplerende og varmepumpe energiforbrug.
Propel og kompressorer gøre støj. Find den udendørs enhed væk fra vinduer og tilstødende bygninger, og vælg en varmepumpe med en udendørs lyd rating på 7,6 dcibel eller lavere. Du kan også reducere denne støj ved at montere enheden på en lydabsorberende base.
Placeringen af ​​udedelen kan påvirke dens effektivitet. Udendørs enheder bør beskyttes mod kraftig vind, som kan forårsage problemer med afrimning. Du kan strategisk placere en busk eller et hegn vindretningen af ​​spolerne til at blokere enheden fra kraftig vind.